Fit en Relaxt Bevallen

Tot nader orde wordt de cursus Fit en Relaxt niet meer gegeven zoals hier onder vermeld. 

In november start er nog wel een klein groepje dames met een selectief stuk vanuit de cursus Fit en Relaxt. Mocht je uit gerekend zijn in januari of februari 2020 en wil je je aansluiten bij deze groep. Bel of mail mij dan. Dan leg ik je er alles overuit en kijken we samen of dat wat voor je is. 

_________________________________________

 

Fit en Relaxt Bevallen, de meest veelzijdige zwangerschapscursus die er is, doordat twee werelden elkaar versterken. De geboortehulp voorziet je van alle informatie rondom de bevalling en een instructeur van
De Boer Sport, Health en Wellness verzorgt het beweegdeel van de cursus. Aan beide kanten wordt er gewerkt om relaxt richting de bevalling te gaan. Bij het beweegdeel door ook te ontspannen en bij de infolessen om eerlijk en oprechte informatie te verstrekken, waar je echt wat aan hebt.
Wel zo relaxt!

Het grootste verschil ten opzichte van de andere cursussen van de geboortehulp is dat je bij deze cursus één partner avond heb.

Het is een informatieve, praktische en ook gezellige cursus. De groep waar je mee start rond je ook mee af en is nooit groter dan 10 dames. Het is dus geen doorloop van cursisten die in en uit stromen.  We staan voor persoonlijke aandacht, een open en ongedwongen sfeer en een nuchtere kijk op de zwangerschap en bevalling. De informatie avonden (maandag avond) worden afgewisseld door de beweeglessen (op zaterdag ochtend). Bij de informatie lessen lopen we stapsgewijs de bevalling door en ontvang je die informatie die jij nodig hebt. Het maakt niet uit of je nu medisch, poliklinisch of thuis wil bevallen. De beweeglessen staan in het teken van verantwoord bewegen en ontspanning.

Tijdens de zwangerschap zijn er acht lessen, drie beweeglessen, vier informatie lessen waar ook de ademhaling in wordt meegenomen en 1 partner les. Na de bevalling volgen er drie terugkomlessen.

Inhoud:
Beweeglessen:

 • Conditie verbeteren door lekker te bewegen op muziek
 • Actief oefenen van stabiliserende spieren
 • Algehele ontspanningsoefeningen

Informatielessen:

 • Aan de hand van het informatiepakket wat je krijgt nemen we door de gehele bevalling door
 • praktijkgerichte informatie waar je echt wat aan hebt
 • Werking van de hormonen
 • De verschillende fases van de bevalling
 • Ademhaling tijdens de ontsluiting en tijdens het persen
 • Wie doet wat tijdens de bevalling
 • Pijn-pijnbeleving en pijnbestrijding
 • De kraamtijd

Terugkomlessen
De eerste terugkomles is met de geboortehulp. Het is showtime voor de baby’s, maar is er vooral tijd om elkaars ervaringen rondom de bevalling en kraamtijd te delen.  De tweede terugkomles is een beweegles, aangezien na de bevalling  je lichaam niet gelijk weer de oude is, is het heel belangrijk om gericht aandacht te hebben voor je herstel en je belastbaarheid. En de laatste les is een baby massage, een echte heerlijke afsluiting van een bijzondere tijd.

Duur en kosten:
De complete Fit & Relaxt bevallen cursus bestaat uit elf lessen, acht lessen voor de bevalling en drie terugkomlessen. De cursus start in de regel tussen de 25-30e week van je zwangerschap. Op maandag avond worden de informatielessen gegeven bij kinderdagverblijf de koggepurkies in de wogmeer en de beweeglessen op zaterdag ochtend bij De Boer Sport, Health en Wellness in Obdam. De kosten voor de complete cursus bedragen € 195,- all-in.

Afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar wordt de cursus (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij hebben geen contract met een zorgverzekeraar.
Heb je nog vragen of wil je je opgeven voor deze cursus dan kan dit via onderstaande knop. In verband met de planning graag opgeven tussen de derde  en vierde maand van de zwangerschap!

 

aanmeldbutton cursus bevallen

 

 

Heb je vragen? Bel 06 1245 1905 of mail naar  info@geboortehulp.nl

DataBeschikbaarheidKosten