Wanneer je verloskundige je verteld dat je baby in stuit ligt kan ik mij voorstellen dat je niet weet wat je daaraan zou kunnen doen. Maar er is wel degelijk iets wat je zou kunnen proberen! 

Een stuitconsult van de Geboortehulp kan een enorm verschil maken. Ik leer jullie de spinning babies technieken en verzorg een moxa therapie. Een combinatie van deze twee samen is naar mijn idee dé oplossing bij een stuitligging.

Stuitconsult

Moxa-therapie is een onderdeel van acupunctuur en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een behandeling met een moxastick (deze neem ik mee). Hiermee verwarm je het acupunctuurpunt blaas 67 (vlak bij kleine teen) op het lichaam. Het is een intense warmtestraling die erg aangenaam is en absoluut niet pijnlijk. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat moxa therapie geen nadelige gevolgen of bijwerkingen kent. Uiteraard is zorgvuldigheid noodzakelijk. Ik zal de moxa therapie bij jullie thuis uitleggen, voordoen en neem voldoende sticks mee zodat er twee weken behandeld kan worden. Moxa heeft de beste resultaten als deze ingezet wordt in de weken 33 of 34.

Moxa therapie

De spinning babies technieken richten zich op de weken delen van het bekken. De weken delen in het bekken zijn de banden en spieren die door en in het bekken lopen. Door de oefeningen maak je meer ruimte in het bekken zodat de baby ruimte krijgt om te draaien en je hem daar ook voor uitnodigt. Weet dat het kindje altijd die positie aanneemt die voor hem of haar het minste weerstand biedt. Wanneer je meer ruimte in het bekken maakt zal de baby dan ook daar naar toe draaien met het hoofdje. Meer ruimte in het bekken is altijd prettig ook voor baby’s die al in een hoofdligging liggen.

Spinnig babies technieken

De kosten voor een stuitconsult zijn € 85,–
Voor een stuitligging consult kom ik bij jullie thuis en zal ik alles meenemen wat jullie nodig hebben. De afspraak duurt ongeveer anderhalf uur.

Reiskosten zijn inbegrepen wanneer jullie max. 20 km rondom mijn woonplaats Hensbroek wonen, anders € 0,21 per kilometer.

Stuitconsult

Tarieven

Wil je graag een afspraak maken? Je kunt mij bellen of mailen voorzien van de volgende gegevens; naam, adres + woonplaats, telefoonnummer en uitgerekende datum. Ik neem uiteraard zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ben je enthousiast geworden?