Stuitligging consult

Wanneer je rond de 32 weken zwanger bent en er achterkomt dat je baby in stuitligging ligt gaan er vaak vele alarmbellen rinkelen. Wat nu? Gaat je kindje nog wel draaien en als het niet draait wat dan? Gelukkig is de bevalling nog niet aanstaande en kunnen we in een stuitligging consult nog heel veel bereiken. Ongeveer 3.5 % van de zwangere vrouwen hebben vlak voor de bevalling nog een stuitligging. Tachtig procent daarvan bevalt door middel van een keizersnede. Reden genoeg dus om in actie te komen wanneer de mogelijkheden er nog zijn.

Thuisconsult bij 33 weken
In een afspraak bij jullie thuis, het liefst rond de 33 weken zwangerschap, geef ik alle informatie die jullie nodig hebben en waar jullie zelf mee aan de slag kunnen. Vaak is één bezoek voldoende. Ik maak gebruik van de spinning babies technieken, de moxa therapie, rebozo massage en geef houdingsadviezen. Hiermee vergroot je de kans aanzienlijk (75 %) dat de baby uit zichzelf gaat draaien.

Spinnig babyies technieken:
De spinning babies technieken richten zich op de weken delen van het bekken. De weken delen in het bekken zijn de banden en spieren die door en in het bekken lopen. Door de oefeningen maak je meer ruimte in het bekken zodat de baby ruimte krijgt om te draaien en je hem daar ook voor uitnodigt. Weet dat het kindje altijd die positie aanneemt die voor hem of haar het minste weerstand biedt. Wanneer je meer ruimte in het bekken maakt zal de baby dan ook daar naar toe draaien met het hoofdje. Meer ruimte in het bekken is altijd prettig ook voor baby’s die al in een hoofdligging liggen.

Moxa therapie:
Moxa-therapie is een onderdeel van acupunctuur en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een behandeling met een moxastick (deze neem ik mee). Hiermee verwarm je het acupunctuurpunt blaas 67 (vlak bij kleine teen) op het lichaam. Het is een intense warmtestraling die erg aangenaam is en absoluut niet pijnlijk.
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat moxa therapie geen nadelige gevolgen of bijwerkingen kent. Uiteraard is zorgvuldigheid noodzakelijk. Ik zal de moxa therapie bij jullie thuis uitleggen, voordoen en neem voldoende sticks mee zodat er twee weken behandeld kan worden. Moxa heeft de beste resultaten als deze ingezet wordt in de weken 33 of 34.
Er zijn vier wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar Moxa therapie bij stuitligging. Mocht je deze willen lezen (Engelstalig) stuur ik je graag de links toe. Maar de hieronder beschreven uitslag van één van de onderzoeken wil ik toch graag weergeven.
Er zijn in totaal 260 vrouwen onderzocht op het effect van de therapie. 130 vrouwen kregen Moxa therapie en 130 vrouwen kregen geen Moxa therapie. Het resultaat was dat na een behandelperiode van twee weken 98 kinderen (74,8%) in de goede positie gedraaid waren. Van de groep die geen therapie ondergingen waren 62 kinderen (47,7 %) naar de juiste positie gedraaid.

Rebozo massage:
De rebozo massage doe ik samen met de spinning babies technieken. Het werkt enorm ontspannend en een ontspannen buik geeft de baby ruimte om te draaien.

Houdingsadviezen:
Ik zal je houdingsadviezen meegeven zodat je je baby meer gelegenheid geeft om te draaien. Als de baby niet gedraaid is en er is een afspraak gemaakt voor een uitwendige versie door de gynaecoloog, geeft de spinning babies en Moxa behandeling voorafgaand aan de versie, de versie een grotere kans van slagen.

Kosten:
Voor een stuitligging consult kom ik bij jullie thuis en zal ik alles meenemen wat jullie nodig hebben. Meestal is één bezoek voldoende, van gemiddeld anderhalf uur. De kosten bedragen € 75,- incl. BTW en reiskosten (reiskosten zijn inbegrepen wanneer jullie max. 20 km rondom mijn woonplaats Hensbroek wonen, anders € 0.21 per kilometer). Mocht je al een andere cursus bij mij volgen dan krijg je een korting van € 10,-

Afspraak maken
Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een mail naar  info@geboortehulp.nl