Mijn naam is Jacqueline van Schagen en ik ben de Geboortehulp. Samen met manlief en drie heerlijke kinderen ('01, '03, '12) woon ik in Hensbroek. Een klein West-Fries dorpje tussen Hoorn en Alkmaar. Mijn interesse in de zwangere en barende vrouw is er altijd al geweest en na drie prachtige bevallingen alleen maar groter geworden. Dat ik mij daar als geboortehulp nu helemaal op kan richten, geeft mij dan ook heel veel voldoening. Als je mij in drie woorden zou moeten omschrijven zou dat, enthousiast, nuchter en oprecht zijn.

Voorstellen

Jacqueline

'79

Al mijn werkzaamheden vallen samen onder De Geboortehulp, want hulp rond de geboorte die kun je goed gebruiken. Ik help je graag bij de voorbereiding rond deze spannende periode. Of het nu gaat om het laten maken van een beeldje en je wilt graag dat ik daarvoor bij jullie thuis kom, een cursus, stuitconsult of als je mij graag wilt inschakelen als bevallingscoach. Voel je welkom en neem contact met mij op. 

De Geboortehulp

De BellySisters, alle lange tijd liep ik met dat idee. Maar het alleen opzetten van nog een nieuwe "tak van sport" durfde ik niet aan. Het idee werd geboren na het begeleiden van een heftige bevalling. Ik had deze mensen zo graag een tastbare herinnering gegeven van de zwangerschap, dat zou zo veel goed maken van het verdriet. In 2019 was Maaike zwanger en vroeg ze mij haar te ondersteunen bij haar bevalling. Maaike en ik kennen elkaar al jaren, zij was één van die lieve mensen die ons door dik en dun gesteund heeft na de geboorte van onze zorg intensieve dochter. En nu mocht ik haar ondersteunen bij haar bevalling, de cirkel was rond. Tijdens haar zwangerschap liet ik eens vallen dat ik een idee had waar wij elkaar nog wel eens bij nodig konden hebben. In september 2019 zijn we er echt voor gaan zitten en januari 2020 hebben we onze eerste scans gemaakt.

De BellySisters

en werd ik gebeld met de vraag of ik zin had in het geven van cursussen. Zwangerschapsdocent, dat stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Nadat ik meegelopen had met een collega, ben ik in de zomer van 2014 begonnen met het geven van zwangerschapscursussen. Samen met alle ervaring die ik opgedaan heb als doula is deze cursus een mooi compleet geheel geworden. Het laatste jaar heb ik me vooral gefocust op privé cursussen, dit sluit perfect aan bij de wensen van mij en van de cursisten. Een no-nonsense cursus, met het echte verhaal uit de praktijk, gegeven in de thuis situatie, dat is wat bij mij past. Mijn doel is bereikt wanneer jullie na de cursus kunnen zeggen dat je met vertrouwen de bevalling in gaat.

Ondertussen werd het 2014...

heb ik ervaren waar een vrouwenlichaam toe in staat kan zijn. Dat je met al die eigen kracht natuurlijk en heel mooi kunt bevallen. Mijn ervaringen als doula hebben dat beeld bevestigd. Hoe beter er naar een zwangere of barende vrouw wordt geluisterd, hoe beter het hele proces verloopt. Zelf ben ik drie keer op een natuurlijke wijze en zonder pijnmedicatie bevallen. Toch realiseer ik mij heel goed dat dit niet altijd lukt. Medicaties of andere interventies zijn dan gewoon hard nodig. Juist op die momenten heb je als vrouw een luisterend oor nodig, iemand die jouw wensen en behoeften kent en begrijpt. Een doula geeft je op die momenten de mentale kracht die nodig is!

Tijdens mijn zwangerschappen en bevallingen...

Langzaam maar zeker kwam het besef dat ik ook in mijn werk iets voor een ander wilde gaan betekenen. Onze tweede dochter heeft veel extra medische zorg nodig. Ik heb daardoor aan den lijve ervaren hoe fijn het is als er veel lieve mensen om je heen zijn die zich voor het welzijn van je kind inzetten. Vrienden, familie, maar ook professionals. Omdat het met onze dochter gelukkig met de jaren steeds beter gaat, ontstond bij mij het gevoel om de hulp die ik zelf heb ervaren ook aan andere mensen te kunnen bieden. Ik schreef mij in voor de opleiding tot Doula en heb deze eind 2012 met succes afgerond: een acht voor de studievakken en drie goed beoordeelde stages.

In 2010 begon er iets in mij te knagen...

Je kunt mij bellen of mailen voorzien van de volgende gegevens; naam, adres + woonplaats, telefoonnummer en uitgerekende datum.
Ik neem uiteraard zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je graag een afspraak maken?