Over Jacqueline

Even voorstellen: Mijn naam is Jacqueline van Schagen en ik ben de geboortehulp. Samen met manlief en drie heerlijke kinderen woon ik in Hensbroek. Ik ben geboren in 1979. Mijn interesse in de zwangere en barende vrouw is er altijd al geweest en na drie prachtige bevallingen alleen maar groter geworden. Dat ik mij daar als geboortehulp, zwangerschapsdocent en doula/bevallingscoach nu helemaal op kan richten, geeft mij dan ook heel veel voldoening.

In 2010 begon er iets in mij te knagen, langzaam maar zeker kwam het besef dat ik ook in mijn werk iets voor een ander wilde gaan betekenen. Onze tweede dochter heeft veel extra medische zorg nodig. Ik heb daardoor aan den lijve ervaren hoe fijn het is als er veel lieve mensen om je heen zijn die zich voor het welzijn van je kind inzetten. Vrienden, familie, maar ook professionals. Omdat het met onze dochter gelukkig met de jaren steeds beter gaat, ontstond bij mij het gevoel om de hulp die ik zelf heb ervaren ook aan andere mensen te kunnen bieden. Ik schreef mij in voor de opleiding tot Doula en heb deze eind 2012 met succes afgerond: een acht voor de studievakken en drie goed beoordeelde stages.

Tijdens mijn zwangerschappen en bevallingen heb ik ervaren waar een vrouwenlichaam toe in staat kan zijn. Dat je met al die eigen kracht natuurlijk en heel mooi kunt bevallen. Mijn ervaringen als doula hebben dat beeld bevestigd. Hoe beter er naar een zwangere of barende vrouw wordt geluisterd, hoe beter het hele proces verloopt. Zelf ben ik drie keer op een natuurlijke wijze en zonder pijnmedicatie bevallen. Toch realiseer ik mij heel goed dat dit niet altijd lukt. Medicaties of andere interventies zijn dan gewoon hard nodig. Juist op die momenten heb je als vrouw een luisterend oor nodig, iemand die jouw wensen en behoeften kent en begrijpt. Een doula geeft je op die momenten de mentale kracht die nodig is!

Ondertussen werd het 2014 en belde Esther de Vries mij met de vraag of ik zin had in het geven van cursussen. Zwangerschapsdocent, dat stond aljacqueline van schagen met dex een tijdje op mijn verlanglijstje. Nadat ik meegelopen had met collega Korien de Niet, heb ik aan het begin van de zomer 2014 Cursus Bevallen Alkmaar overgenomen. Samen met alle ervaring die ik opgedaan heb als doula is deze cursus een mooi compleet geheel geworden. Een no-nonsens cursus die bij mij past en waar ik iedereen van zou willen laten genieten. In 2016 kreeg ik de gelegenheid om samen met Bianca Schram, Oefentherapeut en mensendieck de cursus zwanger fit bevallen te geven. Ook hier ben ik met veel enthousiasme in gestapt en verzorgen we dit met veel lovende reacties.  Mijn doel is bereikt wanneer jullie na de cursus kunnen zeggen dat je met vertrouwen de bevalling in gaat.

Al mijn werkzaamheden vallen samen onder De Geboortehulp, want hulp rond de geboorte die kun je goed gebruiken. Ik help je graag bij de voorbereiding rond deze spannende periode. Of het nu gaat om een groepscursus bevallen, 1 op 1 antwoord op al jouw bevallingsvragen of wil je mij inschakelen als bevallingscoach? Het is allemaal mogelijk.

Heb je vragen? Bel 06 1245 1905 of mail naar  info@geboortehulp.nl dan kijken we samen waar en hoe ik jou van dienst kan zijn.